After years of living with a kitchen that felt gloomy and heavy with its overblown Tuscan theme, the client’s wanted to transition to a space that felt light and bright with elements of texture. A wall was removed between the adjacent bar and kitchen to allow the space room to breathe. The enlarged kitchen window provides more natural light to bounce off the softer hues seen throughout the space. The color palette was kept to natural hues for a clean and crisp feeling. This also provides a blank slate for the family to create magical memories in. Eliminating the columns and arches that cluttered the room made it possible to incorporate modern lines. For a family that spends time in the kitchen crafting up delicious meals, chatting with the kids when they come to visit, and plan the week ahead, this kitchen will be home to many happy times to come.

To see this family’s hearth room, check out our portfolio.

Photo gallery

Before Photos

Subscribe to the Karr Bick YouTube channel for more before & after stories

If you’d like to start on your own transformation journey, use our plan now tool and visit our virtual showroom. We also have a blog with a step-by-step checklist to help you on your design adventure.